020 - 258 80 58

Scheidingsadvocaat nodig in Amstelveen?

Gezag over de kinderen

Een veelvoorkomend onderwerp als we het hebben over een echtscheiding is de omgang met en het gezag over de kinderen. Zaken hieromtrent kunnen overigens ook plaatsvinden zonder dat er een scheiding plaatsvindt. Kinderen in Nederland worden door de wet goed beschermd. Rechters zien erop toe dat er wordt nagedacht over zaken zoals gezag, omgang, alimentatie en de verdeling van de zorgtaken. Dit moet sinds 2009 zelfs verplicht worden vastgelegd in een ouderschapsplan.

Wanneer zijn de kinderen bij wie?

Als ouders uit elkaar gaan moet er worden gekeken waar de kinderen gaan wonen. Daarnaast blijft er voor beide ouders het recht op omgang met de kinderen. Hierover worden vaak onderling afspraken gemaakt. In de meeste gevallen gaan de kinderen bij de moeder wonen en gaan ze om het weekend naar de vader toe. Daarnaast worden de feestdagen over beide ouders verdeeld.

Natuurlijk kunt u het ook helemaal anders aanpakken, maar houd wel rekening met uw kinderen. Bespreek hun wensen en besef dat vastigheid erg belangrijk is, zeker bij jonge kinderen. Mocht u er samen met uw partner niet uitkomen, dan kunt u het via een advocaat proberen. Als u uiteindelijk niet samen tot overeenstemming kunt komen zal een rechter beslissen over de omgangsregeling.

Ouderlijk gezag in Amstelveen

Soms kan het in het belang zijn van de kinderen om het ouderlijk gezag over te dragen naar één van de ouders. Bijvoorbeeld als de verhouding tussen u beiden dermate slecht is of als u denkt dat uw partner niet (goed) voor uw kinderen kan zorgen. Probeer hierbij wel altijd rekening te houden met de wensen van de kinderen.

Heeft u in de regio Amstelveen juridische hulp nodig bij een zaak met betrekking tot omgang en gezag? Wij staan graag voor u klaar in Amstelveen en omgeving.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Kenmerken

• Deskundig
• Precies
• Laagdrempelig
• Persoonlijk
• Zakelijk
• Betrokken

Werkzaam in

Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Uithoorn, Mijdrecht, Hoofddorp, Haarlem, Nieuw-Vennep en Zaandam.

Hoofdvestiging

Menu