020 - 258 80 58

Scheidingsadvocaat nodig in Amstelveen?

Onderhoudsplicht na scheiden

Een scheiding is nooit leuk, zeker wanneer er rekening moet worden gehouden met kinderen. In dat geval speelt ook de kinderalimentatie een rol. Ons advocatenkantoor kan u in Amstelveen hiermee verder helpen. Om u alvast op weg te helpen, kunt u hieronder meer informatie vinden over kinder- en partneralimentatie.

Kinderalimentatie

Als niet verzorgende ouder bent u verplicht om uw kinderen te blijven verzorgen op financieel gebied. Deze financiële bijdrage van de niet verzorgende ouder wordt kinderalimentatie genoemd. U bent verplicht deze bijdrage te leveren, totdat uw kind 21 jaar is of financieel zelfstandig is. Maar deze verplichting geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor partners.

Partneralimentatie

Naast kinderalimentatie bestaat er dan ook partneralimentatie. Wanneer uw ex-partner onvoldoende inkomsten heeft en u veel verdient, bent u verplicht om alimentatie te betalen. De maximale duur van partneralimentatie is 12 jaar vanaf het moment van inschrijving van de echtscheiding. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de behoefte van de minst verdiende partner en draagkracht van de andere partner.

Wilt u in de regio Amstelveen weten wat uw rechten en plichten zijn in uw situatie? Onze familierecht advocaten kunnen u hier uitgebreid over adviseren en u begeleiden bij het afhandelen van al deze zaken. Bel direct voor een kennismakingsgesprek met een van onze advocaten.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Kenmerken

• Deskundig
• Precies
• Laagdrempelig
• Persoonlijk
• Zakelijk
• Betrokken

Werkzaam in

Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Uithoorn, Mijdrecht, Hoofddorp, Haarlem, Nieuw-Vennep en Zaandam.

Hoofdvestiging

Menu